Over ons

Wie droomt van een wereld vol ‘Happy Athletes’?

Als klein meisje droomde ik van een eigen pony, als iets groter meisje droomde ik van een eigen paard. Het bleef helaas bij dromen… Wel had ik het voorrecht dat mijn vriendinnen eigen pony’s en paarden hadden waar ik op mocht rijden en zo toch ervaring op kon doen. Toen ik 16 was, brak dit me op en stopte ik geheel met rijden.

Maar de droom bleef en toen ik 19 was, kocht ik mijn eerste paard Tzigane. Hierna is de bal snel gaan rollen, al snel kwam er een tweede paard bij, Kafka. Ik volgde de Orun instructeursopleidingen tot en met toen het hoogst haalbare. Hiernaast volgde ik de Freestyle instructeursopleidingen.

 

Van passie naar professie

Ik startte Equinova en wij waren een van de vijf Freestyle trainingscentra in het land, wat ons heel veel verschillende probleempaarden bracht. Stuk voor stuk kregen wij alles weer op de rit, wat ons bergen aan ervaringen opleverde.

 

‘Happy Athletes’

Mijn hart heeft altijd bij de dressuursport gelegen, niets vind ik mooier dan de eenwording tussen mens en dier. Inmiddels heb ik mijn eerste ‘probleempaard’ opgeleid van onhandelbaar tot het hoogst haalbare, de Grand Prix! Hiernaast heb ik nog meerdere paarden in opleiding en begeleid ik intensief (jonge en) ambitieuze amazones naar ditzelfde doel.

 

Online programma tot ‘Happy Athletes’

Omdat wij vreselijk veel kennis hebben en dit heel graag willen delen met de hele wereld, doen wij dit met een online programma via de “Equirise Academy”. Op deze manier is het mogelijk een gehele opleiding te volgen tot zelfverzekerd, kundig en bewust trainer van jouw eigen pony of paard, geheel online!

We hebben altijd een gezamenlijk doel voor ogen: Zowel het paard als jij moet gelukkig zijn, wij willen ‘Happy Athletes’!

 

Team

Maar dit doe ik natuurlijk niet alleen. Er zijn heel erg veel experts en mensen bij betrokken zodat wij jou van alle kennis kunnen voorzien. Maar voor nu wil ik alvast 3 mensen aan jullie voorstellen, namelijk:

Shannon, zij is verantwoordelijk voor het algeheel stalmanagement op trainingsstal Equinova, de thuisbasis voor het online programma van de Equirise Academy. Zo zorgt zij ervoor dat alle paarden gedurende de dag meerdere uren buiten komen, alle stallen goed verzorgd zijn en de paarden te eten en te drinken hebben.

Ook traint zij de paarden en geeft zij lessen. Ze heeft een eigen paard, Carbon genaamd en zij traint een van de Equinova paarden, namelijk Equinova's G-Star.

Met haar paardenhouderij N4 diploma op zak, start zij nu met de opleiding tot revalidatie trainer bij Bastiaan de Recht, want daar ligt haar droom.

Marcelle neemt (samen met mij) het organisatorische stuk van het online programma voor haar rekening. Zij is erg gedreven zich verder te ontwikkelen op het gebied van paarden. Zij heeft geen eigen paard, maar wel de beschikking over een hele bijzondere, namelijk een Tennesee Walking Horse.

Kimberley brengt veel van haar tijd door achter de computer om alle filmpjes te editten en te voorzien van commentaar. Ze plant alle activiteiten en neemt de inschrijvingen hiervoor voor haar rekening. 

Ze heeft een eigen kanjer, Faro genaamd, waar ze zowel dressuur mee rijdt als vrijheidsdressuur mee beoefent.

Ontwikkelen

Met elkaar gaan wij, gedurende het jaar, op zoek naar verschillende manieren om onszelf te ontwikkelen. Dit doen wij met iedere maand weer een ander thema als hoofddoel. Alle thema's zijn cruciaal voor het worden van Happy Athletes. Wij doen dit door middel van alle kennis die wij reeds bezitten te delen, maar ook door op zoek te gaan naar andere experts, zowel binnen als buiten ons team, die ons weer verder op weg kunnen helpen en daarmee dus ook JOU.

 

Net als in de echte wereld...

Want ons team bestaat uit verschillende personen, verschillende paarden zodat er altijd iets of iemand is waartoe jij je voelt aangetrokken en er vergelijkbare situaties zijn voor jou en jouw paard. Bij ons zie je niet alleen het eindplaatje, maar juist de weg er naar toe met al zijn heuvels, dalen, moeilijkheden, doorbraken en successen. Net als in de echte wereld...

En in deze echte wereld wordt het 'je kop boven het maaiveld uitsteken' niet altijd gewaardeerd. We hebben er dan ook lang over nagedacht en alle voors en tegens goed tegen elkaar afgewogen. Ook hebben we een aantal mensen moeten overtuigen om mee te werken. Het is ook niet niets...

Iets doen waar nog niemand zich aan durfde te wagen.. Volledig openheid van zaken, altijd en overal. Geen geknipt en geplakt, maar echt de naakte waarheid over het trainen van paarden, volledig transparant. Helemaal uniek.

 

Kwetsbaar

In een tijdperk waar dierenwelzijn een hot item is, (wat ik een hele goede zaak vind,) is het bijna vragen om discussie. En discussie is niet erg, maar goed zelfs, mits deze met respect wordt gevoerd.

Wij realiseren ons heel goed dat wij ons heel kwetsbaar opstellen door alles open en bloot tentoon te stellen. Het enige dat wij hiervoor in ruil vragen is om hier met respect en op een positief opbouwende manier mee om te gaan. 

Voor mij heiligt het doel de middelen, in dit specifieke geval dan, want in het trainen van paarden denk ik daar heel anders over. Maar als ik 10 mensen en dus 10 paarden kan helpen door zelf onder een vergrootglas gelegd te worden, dan kies ik ervoor te helpen.

Nicky Star,

Shannon Bol, Marcelle Fierinck, Kimberley Bol &

het voltallige Equirise-Team 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.