FAQ

Als je vragen hebt, hebben we goed nieuws, we hebben namelijk ook de antwoorden!


Voor wie werkt dit trainingsprogramma het beste?
Dit trainingsprogramma is speciaal voor ambitieuze ruiters en amazones die bereid zijn aan zichzelf te werken. Dit zodat zij uit kunnen groeien tot zelfverzekerde, bewuste en kundige trainers, die met veel plezier van hun passie en sport genieten. En daarbij altijd het welzijn van het paard voorop stellen. We willen namelijk ‘Happy AthleteS”

Voel jij je hierdoor aangesproken? Dan is dit programma geschikt voor jou.

Kan ik echt altijd meekijken?
Ja absoluut! En dit is echt uniek!!!

24 uur per dag draaien de camera’s tijdens alle trainingen. Je kunt zowel bij de trainingen van onze eigen paarden mee kijken als bij alle lessen en clinics. Dit maakt het ook gelijk mogelijk om jouw eigen les terug te kijken wanneer je bij ons traint. Allemaal voorzien van het commentaar van de instructeur.

Volledig openheid van zaken op trainingsstal Equinova, niets gebeurt er achter gesloten deuren.. Wij realiseren ons heel goed dat we ons daarmee heel kwetsbaar opstellen. Ook wij zijn mensen en maken fouten, daarnaast zijn er veel mensen met nog veel meer meningen over hoe je een paard correct traint of behoort te houden.

Op het moment is het een hot item en wij willen nu juist de taboe doorbreken door aan de hele wereld te laten zien wat we doen, altijd…

Werken de strategieën ook bij mijn paard?
Ieder paard is anders en daardoor moet ook met ieder paard weer wat anders worden omgegaan. In grote lijnen werkt alles hetzelfde, maar het zijn juist de details die zo belangrijk zijn in het werken met paarden. Door middel van vele voorbeelden en de mogelijkheid tot het stellen van vragen over jullie specifiek en het mee kunnen kijken met al onze trainingen maken dat jij jouw paard leert lezen en de strategieën ook toe kunt passen op jouw paard.


Wanneer boek ik resultaat met de Equirise Academy?
Pas na 12 maanden?
Nee, absoluut niet. Dat zou niet goed zijn voor jullie relatie. 🙂

Tenminste… Als je ook echt aan de slag gaat met alles wat je leert. Wanneer je de filmpjes bekijkt vanachter je laptop, tablet of telefoon, op je bed of in de trein en hier verder niets mee doet in de praktijk, ook dan leer je, maar zul je niet zo heel erg snel resultaat boeken.

Alles valt of staat met jouw inzet!


Ik heb nog geen eigen paard of pony… is het toch iets voor mij?
Ja absoluut. We hebben diverse deelnemers die nog geen eigen pony of paard hebben. Zo maak je direct een goede start wanneer dit er wel ooit van komt. Je ontwikkelt je dan immers tot een trainer, omdat je heel veel verstand van zaken hebt ontwikkeld door middel van de Academy. Je groeit uit van een fijne ruiter of amazone, tot iemand die bewust met paarden omgaat, die weet hoe een paard leert en wat het nodig heeft.

Wanneer je geen eigen pony of paard hebt, heb je er wellicht wel 1 die je verzorgt, of rij je op een manege. Dit doe je omdat je geniet van de interactie met paarden. En wie wil er nu niet nog fijner en kleiner communiceren? Of alles te weten komen over deze intrigerende wezens? De Equirise Academy zal je antwoord geven op al jouw vragen en meer, met of zonder eigen pony of paard!


Ik ben geen expert zoals jullie…
Nee. Maar dat waren wij ook niet toen we begonnen. Iedere expert is bij 0 begonnen, maar is wel begonnen. En doordat wij gewoon zijn begonnen hebben we in de afgelopen jaren ontzettend veel geleerd van de fouten die we hebben gemaakt. Jij hoeft al die fouten niet te maken om expert te worden, want wij leren je alles wat wij door schade en schande hebben geleerd.


Ik ben al een professional, is dit programma oor mij dan ook interessant?
Dat hangt er vanaf. Wanneer je je open stelt denk ik dat je altijd iets kunt leren, van wie dan ook. Al is het maar hoe jij het niet wilt. Alhoewel ik niet hoop dat je dat bij ons zult denken;-) Daarnaast zul je in de lessen vele experts op allerlei gebieden aan het woord zien en daar zit ongetwijfeld genoeg naar jouw gading bij!

Wij gaan namelijk gedurende het jaar zelf op zoek naar meer kennis op het gebied van alle onderwerpen. Ons team bestaat uit verschillende doelen, interesses en niveaus, dit maakt dat er voor iedereen raakvlakken zullen zijn.

Het Masterylevel is op zeker waardevol voor jou! Je kijkt namelijk niet alleen bij onze trainingen mee, maar ook met de lessen van de beste instructeurs. Sterker nog, dit is 1 van de reden dat ik dit heb opgezet! Als Oruninstructrice (N4), Grand Prix ruiter en jurylid, wil ik mijzelf dolgraag blijven ontwikkelen. Maar waar doe ik dat?

Natuurlijk ontwikkel je jezelf altijd wanneer je zelf traint, les hebt, je leerlingen begeleidt, of buiten de ring de protocollen invult. Maar wat voor mij het meest waardevol is om met andere instructeurs/ trainers mee te kijken. Maar praktisch is dit weer lastig in te vullen. Bel ik zo maar iemand op en vraag ik of ik een dag mag mee kijken? Dat doe je niet zo snel, ook de kostbare tijd is een kwestie in deze.

In het programma kun je meekijken bij verschillende instructeurs tot op het hoogste niveau en dat vanachter jouw eigen computer, thuis op de bank, op een tijdstip dat het jou uitkomt!


Heb ik een Facebookaccount nodig om te deelnemen?
Dat is niet noodzakelijk. Je krijgt jouw link naar de Academy waarop al het materiaal te vinden is in jouw mailbox. Een internetverbinding is dan ook wel een vereiste. Wel is er een besloten facebookgroep voor de deelnemers. Hier kun je elkaar steunen en ook wij zullen er regelmatig aanwezig zijn.

We vragen je wel reacties en vorderingen achter te laten op deze groep. Uit de reacties/ inzendingen worden wel heel regelmatig de mooiste of meest inspirerende of meest interessante beloond…


Wat moet ik al kunnen om mee te doen?
Niets moet. Je kunt altijd beginnen. Of je nu een jong paard hebt wat nog beleerd moet worden of een paard hebt wat al verder is doorgereden, of zelf nog beginnende bent. Of je nu wedstrijden rijdt of jouw paard zo wil trainen dat het gelukkig en gezond oud wordt, het is allemaal goed. Misschien is er een keer een opdracht die op jullie iets minder van toepassing is, maar hier kun je met wat creativiteit een oplossing voor vinden.

Het programma is erop gericht jou van heel erg veel kennis te voorzien. Die kennis stop je in jouw rugzak en wanneer van toepassing pak je dit eruit. Geheel op jouw eigen tijd.
 

Andere veelgestelde vragen


Werkt dit programma ook nog over 5 jaar?
Daar zijn wij van overtuigd. Het trainen van paarden gebeurt al duizenden jaren. Uiteraard is er heel erg veel veranderd in die tijd. Soms ten goede, soms het tegendeel. Dingen veranderen, gewoontes, opvattingen, theorieën, de wetenschap.

Maar de kennis die wij hebben vergaard is op deze manier zo gebundeld dat nog generaties hier hun voordeel mee kunnen doen. Daarnaast komt er telkens nieuw materiaal bij, ieder jaar volgt weer een nieuw leerjaar, met weer meer vernieuwende informatie en verdieping.


Als ik vragen heb, krijg ik daarop ook antwoord?

In het Masterylevel VIP absoluut! We denken graag met je mee. We zullen alle tijd nemen om al je vragen te beantwoorden. Tijdens de Q&A sessies behandelen we al jouw vragen, maar ook krijg jij dan de mogelijkheid om iedere maand een filmpje toe te sturen van 20 min waarop wij jou feedback geven, zodat jullie voortgang echt met megasprongen gaat!


Ik ben best druk, hoeveel tijd heb ik nodig?
Dat begrijpen we. Iedereen is druk. 🙂 Belangrijkste is wel om met het juiste druk te zijn.

De basis voor een goede relatie, is dat je hieraan blijft werken. Dit zul je dus altijd moeten doen, dus kun je beter doen wat ook echt bijdraagt, oftewel jouw kostbare tijd goed indelen.

Voor die super resultaten met jouw paard moet jij zelf zorgen. We gaan er vanuit dat je alles geeft, zoals wij dat ook doen.

De Equirise Academy voorziet jou van informatie in de vorm van films. Dit zijn filmpjes van maximaal 11 minuten, opgesplitst in meerdere onderdelen, die los van elkaar te bekijken zijn. Dit zodat jij makkelijk in kunt delen wanneer je even tijd over hebt tussendoor. Vervolgens zul je hier ook iets mee moeten doen.

Voor het beste resultaat zul je tijd moeten besteden aan een video en ‘huiswerk’ voor de Equirise Academy.

Belangrijk is dat je plezier krijgt in het werven van je kennis online. Dan voelt het niet als ‘moeten’ en daardoor kom je in een positieve spiraal terecht, waardoor je juist uitkijkt naar de volgende training!

Wanneer start het programma exact?
De officiële startdatum van het programma is: 1 januari 2018. Het complete programma is op afstand en in je eigen tempo te volgen. Ook is het mogelijk later in te stromen, op ieder gewenst tijdstip. Jij begint gewoon aan het begin van jouw eerste jaar.


Hoe lang duurt dit trainingsprogramma?
Het trainingsprogramma duurt 12 maanden en bestaat uit 3 modules, in de modules zitten verschillende onderwerpen met trainingen en uitdagingen.

Het fijne van de modules is dat je exact weet waar je begint en wat later komt. Dit geeft je direct focus. Zo ga je gestructureerd jouw kennis opbouwen en een betere relatie creeeren met jouw pony of paard. In de komende 12 maanden, maar ook in de maanden daarna. Daarnaast is er na het eerste jaar, gewoon weer een 2e jaar om te volgen. We zijn niet voor niets een Academy en jouw ontwikkeling stopt niet over een jaar.

Ik ben bang dat ik het tempo niet bij kan houden en wil dit wel heel graag, wat kun je hierover zeggen?
Je kunt het programma in je eigen tempo volgen.

Wij zullen je wel een advies tijdschema meegeven, zodat je gefocust blijft en het meeste resultaat bereikt. Ook komen de trainingen niet in 1x vrij, maar per maand of per week. Zo blijven het kleine stapjes en dus behapbaar voor jou.


Jullie geven toch ook live trainingen? Zit dat ook in dit programma?
We geven inderdaad ook live trainingen op onze trainingsstal Equinova in Hoeven. In dit online trainingsprogramma zitten geen live trainingen opgenomen. Wel kun je met het Masterylevel al onze trainingen en lessen live volgen!

Ik heb nu geen tijd, kan ik ook later starten?
Ja absoluut. Je kunt het programma ook later starten, wanneer je jezelf later aanmeldt, de kortingen en bonussen gelden dan enkel niet meer.


Ik heb niet genoeg geld om het bedrag in één keer te betalen, kan ik het ook in termijnen betalen?
Ja zeker. Je kunt er ook voor kiezen om het bedrag in termijnen te betalen.


Een andere vraag?
Of staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen?
Dan horen we dat graag!

Bel of mail ons gerust!
Je kunt ons bereiken op:
Mail: [email protected]
Telefoon: +31624560700

Mailen of bellen is geheel vrijblijvend dus twijfel niet om contact met ons op te nemen!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.